Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. április. 11. csütörtök

Új kifutókkal és újszülött állatokkal bővült a Kecskeméti Vadaskert

Többek között láma és bárány is született az állatkertben

Az ország első Családbarát címet elnyerő állatkertje, a Kecskeméti Vadaskert folyamatos fejlesztésekkel szeretné fenntartani a látogatókedvet. Az állatkert igazgatója, Tokovics Tamás elmondta, 2023-ban egy Kecskemétnyi ember, mintegy 120 ezer fő látogatott el az intézménybe, és a 2024-es érdeklődés sem hagyott alább, hiszen az első három hónapban több mint 20 ezer ember nézte meg az állatokat. 

Tokovics Tamás abban látja a sikerük titkát, hogy folyamatosan fejlesztik intézményüket. Idén legalább négy kifutó fog megújulni, vagy már készült el. Többek között a Kecskeméten újdonságnak számító déli koronásdaru pár is új élettérrel gazdagodott. 

Déli koronásdaru (Balearica regulorum): Afrika középső és déli részén a nyílt szavannás területek lakója. Folyók, nagyobb állóvizek közelében érzi otthon magát, nappal aktív. Tápláléka különféle növényekből, magvakból, rovarokból áll.   

Az állatkertben láma és húsvétkor bárány is született, de több állat is hamarosan a világra fog jönni hamarosan. Az intézmény kiemelt célja, hogy minél közelebb hozza a természetet a családokhoz és különösen a gyerekekhez.