Rádió 1 GongHallgassa élőben!

Bemutatkozik a Gong Rádió

 

Kecskemét város rádiójaként a Gong Rádió először 1995. augusztusában tűnt fel az éterben. Akkor csak kísérleti jelleggel a Hírös Napok rendezvénysorozat ideje alatt. Egyhetes működése közben nagy népszerűségre tett szert a hallgatók körében, könnyed és vidám hangvételével.

1996. január elején Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, néhány lokálpatrióta magánszemély és gazdasági társaság megalapította a Gong Rádió Kft.-t. 1996. január 11-től folyamatosan sugároztuk adásainkat naponta 16 órától hajnali 4 óráig, ám 1998. októberében elnyertük az ORTT 414. (IX./1998.X.27.) számú határozata alapján - a napi 24 órára kiírt műsorszolgáltatási pályázatot. Az Országos Rádió és Televízió Testület 2002. március elsejétől hálózatos műsorszolgáltatóvá nyilvánította a Gong Rádiót.

 

Rádiónk nemcsak az Fm 96,5 MHz-en, Kecskeméten illetve Nagykőrösön és vonzáskörzetében az FM 93,6 MHz-en fogható (ma Gong FM-en), hanem Kecelen az FM 99, 6 MHz-en, Solton az FM 94,1 MHz-en, továbbá Gyömrőn az Fm 97,2 MHz-en, valamint Csongrád-megyében Csongrádon az Fm 87,6 MHz-en is. 2010 augusztusában Baja is bekapcsolódott a Gong hálózatába; ebben a körzetben az FM 88,7 MHz-en hallható műsorunk (Gong Rádió néven). Sugárzunk Bács-Kiskun megye nagy részén, de Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok területén is fogható adásunk. A a 2006-os esztendőben jogosultságot nyertünk adóteljesítményünk növelésére; így Kecskeméten, Nagykőrösön és Gyömrőn már jelentős mértékben megnövekedett rádiónk besugárzási területe; nagyságrendekkel gyarapítva hallgatóink (eddig is) népes táborát. A Gong FM/Gong Rádió a Duna-Tisza köze jelentős részén fogható.

 

Természetesen, mint ahogy műsorainkban, úgy az egyes térségekben is a permanens fejlődés a célunk; terveink között szerepel a régió több városának hálózatba kapcsolása, ezzel együtt szeretnénk, ha továbbra is egyre több hallgatóhoz jutnánk el, biztosítva számukra, hogy lakóhelyükről mindig friss és naprakész információt kapjanak a Gong Rádió segítségével. 2010 februárjától egységesítettük műsorrendünket; hivatalosan körzeti rádió lettünk. Kecskeméten, Nagykőrösön és Gyömrőn 24 órában egységesen a Gong FM szól, Kecelen, Solton és Baján reggel 5 és 6 valamint este 8 és 11 óra között térségi műsort sugárzunk, továbbá Csongrádon 14 és 18 óra között saját összeállítást hallhatnak a Csongrádió hallgatói.

 

A 2011-es esztendő újabb nagyszerű eredményt tartogatott: A Médiatanács döntése értelmében, újabb 12 évig a Gong Rádió Kft. működtetheti a rádiót Kecskeméten a 96,5 MHz-s frekvencián. A Médiatanács által a 2010/2011-ben lejáró helyi és körzeti médiaszolgáltatási lehetőségek hasznosítására kiírt pályázatok közül elsőként a Kecskemét 96,5 MHz-es frekvencián hirdetett eredményt a testület: a döntés értelmében a Gong Rádió Kft. lett a frekvenciapályázat nyertese. Röviddel ezután szintén újabb 12 esztendőre szóló műsorsugárzási engedélyt kapott a Gong Rádió kft. Nagykőrösön az FM 93, 6 MHz-en, Csongrádon az FM 87, 6 MHz-en, Gyömrőn, az FM 97.2 MHZ-en, Kecelen a 99, 6 MHz-en, Solton a 94, 1 MHz-en és Baján, a 88, 7 Mhz-en.

 

2015-ben a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény és a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról szóló kormányrendelet értelmében a Kecskeméti Települési Értéktár Bizottság - ezzel elismerve a Gong Rádió húszéves értékteremtő munkásságát - a patinás médiumot kecskeméti helyi értékké nyilvánította. Az erről szóló oklevelet dr. Professzor Sztachó-Pekáry István, a bizottság elnöke jegyezte.

 

Korábban 200 ezer emberhez, saját frekvenciáink beüzemelésével ugyanakkor már 2 millió emberhez szólunk. A Gong FM így AZ ORSZÁG HARMADIK LEGNAGYOBB KERESKEDELMI RÁDIÓJA, ami minden szempontból rendkívül jelentős tény! Hallgatottságunk bizonyítéka, hogy a TNS Hoffmann-Mediameter felmérése szerint 100 ezer rádióhallgatóból 57 ezer bennünket választ, a célcsoport tekintetében is a hallgatók közel 40%-a! A kutatások szerint - közel húsz éve - piacvezető helyzetben vagyunk a Duna-Tisza közén fogható rádiók között. Ezek a tények is bizonyítják, hogy a Gong FM/Gong Rádió hallgatottsága és piaci helyzete továbbra is stabil. Komoly eredménynek tekintjük, hogy megelőzzük az országos médiumokat is, célközönségünk hűséges hozzánk. - Gong FM/Gong Rádió, a Duna-Tisza köze rádiója; "Mindenhol Gong!" Hallgatóink és partnereink hét frekvencián és hét megyében; Bács-Kiskun, Csongrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Tolna és Békés megyében is számíthatnak ránk!

 

2023. december 14-én a Gong Rádió fúzióra lépett a Rádió 1-gyel Rádió 1 Gong néven; Kecskeméten, Nagykőrösön és Csongrádon 10 órától 17 óráig önálló műsorgyártással és a térségben népszerű „gongos” műsorvezetőkkel; a reggeli sávban Balázsékkal, este a Rádió 1 legkiválóbb lemezlovasaival.  

 

Kecelen, Solton és Baján 12 és 14 óra között önálló műsorral, reggel 6 és 10 óra között Balázsékkal, a nap további részében hálózatos műsorral várja hallgatóit a Rádió 1 Gong FM.