Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. május. 21. kedd

6. helyen zártak a kecskeméti focisták

Felsőházat ért a remek hajrá

Vasárnap a Zalaegerszeg ellen zárta a bajnokságot a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskeméti TE. A Széktói Stadionban rendezett találkozót a hazaiak a 9., a zalaiak a 8. helyről várták, azonban mindkét csapat számára ott volt az esély, hogy a szezont a felsőházban zárják. Tudni lehetett ugyanis, hogy amelyik együttes begyűjti a három pontot, egészen a 6. helyig ugorhat előre a tabellán. 

A találkozót a ZTE kezdte jobban, Sajbán Máté bombagóljával az első félidő felénél megszerezte a vezetést. Próbálkozott a Kecskemét, de a szünetig nem sikerült erre válaszolni. A fordulást követően rákapcsoltak a lila-fehérek, és a sérülés miatt hosszú hónapokat kihagyó, jó formában visszatérő Nikitscher Tamás a 62. percben egyenlített. A véghajrában a Kecskemét dominálta a mérkőzést, mindent megtett, hogy győzelemmel búcsúzzon a közönségétől, és ez össze is jött. Az utolsó percekben Pálinkás Gergő egy kipattanót befejelt a zalaegerszegi kapuba, így a hazaiak 2-1-re nyertek. Ahogyan a KTE vezetőedzője, Szabó István a meccs után elmondta, egy forgatókönyvíró sem tudta volna jobban leírni, hogy az utolsó pillanatokban nyerik meg a szezon utolsó mérkőzését, ráadásul ezzel megvan a 6. hely. 

Szabó István a találkozót és a szezont így értékelte: – 

Az első félidőben azt éreztem, hogy nagy teher van rajtunk. Lassan játszottunk, nehezen építettük a támadásainkat és a helyzetünket Sajbán gyönyörű gólja is nehezebbé tette. A szünetben nyugtattam a srácokat. „Szép szó vasajtót nyit” ahogy szoktam mondani. Hangsúlyoztam a játékosaimnak, hogy szívvel játszanakm ha már nem megy a futás lábbal, fussanak szívvel. Gratulálok a Zalaegerszegnek a nagyszerű tavaszi meneteléséhez, de úgy érzem, ma legalább egy góllal jobbak voltunk. Nehéz éven vagyunk túl, le a kalappal a tulajdonos úr és a vezetőség előtt. Akkor is mellettünk álltak, amikor nem jöttek az eredmények, bíztak bennünk és ez hosszú távon mindig kifizetődik. A stábom is nagyon odatette magát. Volt, amikor három játékost is adtunk a válogatottnak, most Horváth Krisztofer az Európa-bajnokságra készülhet. Amit még ki szeretnék emelni, az a szurkolótáborunk. Fantasztikusak, mindig mögöttünk állnak. A mostani meccs végén is a csapat együtt élt a drukkerekkel, ezt kecskemétiként mindig öröm látni nekem. Mindent összevetve, megérdemeljük, hogy a felsőházban zártuk a bajnokságot!

Fotó: kecskemetite.hu