Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. május. 28. kedd

Ezüstéremmel zárta a szezont az SG Kecskemét

Történelmi siker a klub életében

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a bajnoki döntő végeredményétől függetlenül már egy ideje tudni lehet, hogy történelmi szezont fog zárni a férfi futsal NB I-ben szereplő SG Kecskemét. A hírös városi klub ugyanis ezt megelőzően még sosem szerzett érmet a bajnokságban, ám azzal, hogy meglett a döntőbe jutás, már csak az érem színe volt kérdéses. 

A fináléban az ellenfél a Magyar Kupa-győztes, címvédő és a Bajnokok Ligájában is vitézkedő Haladás volt. Az erőviszonyok a szombathelyiek sikerét vetítették előre, azonban a felsőházban a hazai meccsen nyerni tudott a zöld-fehérek ellen a Kecskemét, amely így bizakodva vágott neki a három győzelemig tartó csatának. A párharc első meccsét - Biró Attila mesterhármasával - 3-1-re meg is nyerték Szombathelyen. Az első kecskeméti mérkőzést, majd aztán a következő szombathelyi találkozót a Haladás nyerte, így hétfő este úgy találkoztak a felek a Messzi István Sportcsarnokban, hogy a ScoreGoal az "életben maradásért", a Haladás a bajnoki címért lépett pályára. 

A tétnek megfelelően parázs és feszült hangulatban kezdődő találkozón már az első percben vezetést szerzett a Haladás, amely a folytatásban megduplázta előnyét, majd a második felvonásban szintén az első percben volt eredményes, így már 0-3-at mutatott az eredményjelző. Fekete Márk révén gyorsan jött a szépítés a kecskemétiektől, de - hazai szempontból - egy balszerencsés öngóllal megint hárommal mentek a szombathelyiek. Még ekkor sem adta fel a Suscsák Máté eltiltása és sérülések miatt kissé megtizedelt, az életkort és a bajnoki döntős szerepléseket nézve rutintalan Kecskemét. A 28. és a 33. perc között ugyanis Biró Attila, a 18 éves saját nevelésű Kajtár Mátyás és Fekete Márk is betalált, s 4-4-nél már a győzelemért támadott a házigazda. 2 perc 56 másodperccel a vége előtt azonban megvillant a Haladás brazilja, Henrique Diniz, aki beállította a szombathelyiek 5-4-es győzelmének végeredményét. 

A Haladás a bajnoki döntő párharcát 3-1-re nyerte, és duplázott, hiszen a Magyar Kupa után a bajnoki serleget is elhódította. 

A kecskeméti szurkolók a vereség ellenére nem csüggedtek, és tűzijátékkal fogadták kedvenceiket a csarnok előtt. Kétség sem fér hozzá, hogy ez az ezüstérem ennek a Kecskemétnek óriási siker, kis túlzással arannyal ér fel.  

Fotó: SG Kecskemét Facebook / Réti Attila