Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. május. 21. kedd

Izgalmasan alakul a futsal döntő - Kecskeméten egyenlített a Haladás

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-1

Pénteken kezdődött a férfi futsal NB I döntője. Az SG Kecskemét klubtörténeti tettet hajtott végre azzal, hogy bejutott a fináléba, hiszen a csapat korábban még érmet sem tudott szerezni a bajnokságban, most viszont az aranyért száll harcba. Az ellenfél nem meglepő módon a Haladás, amely kiemelkedik a bajnokságból, a Magyar Kupát is megnyerte és a Bajnokok Ligájában is szerepelt. 

A három győzelemig tartó döntő első mérkőzésén azonban rögtön bravúrt ért el a ScoreGoal Kecskemét, hiszen idegenben Biró Attila mesterhármasával 3-1-re győzött. Ezzel el is vette a szombathelyiek pályaelőnyét a hírös városi gárda.

Pünkösdhétfőn azonban visszavágott a Haladás. A Messzi István Sportcsarnokban találkoztak a felek, és ezúttal a zöld-fehérek nyertek 3-1-re. A vereség ellenére a hazai szurkolók megtapsolták a kecskeméti futsalosokat. Egyébként soha korábban nem volt annyi szurkoló futsal bajnokin Kecskeméten, mint hétfőn, a csarnokban közel ezren szurkoltak a csapatoknak. 

Fotó: Reti Attila

A bajnoki döntő második találkozója után a kecskemétiek vezetőedzője, Koós Károly értékelt rádiónknak: 

 

A finálé csütörtökön folytatódik, a szombathelyi találkozó 20 órakor kezdődik, majd a következő kecskeméti összecsapásra jövő hétfőn kerül sor. 

(Fotók: ScoreGoal Kecskemét Facebook, Réti Attila)