Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. május. 30. csütörtök

JÓFEJ VÁROSRENDÉSZ PROGRAM – SMS-ben értesítik a szabálytalanul parkolókat

Bárki beregisztrálhatja gépjárművét

Szemereyné Pataki Klaudia Sipos László városüzemeltetési tanácsnokot azzal bízta meg, hogy a Kecskeméti Városrendészettel együttműködve keressenek, illetve dolgozzanak ki olyan fejlesztési lehetőségeket, amelyek segítik a városunkban élő és a városunkban érkező lakosságot. Ezen fejlesztési cél keretében valósult meg többek között Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán, a parkolójegy-kiadó automatáknál QR-kód leolvasásával váltható napijegy vásárlásának lehetősége, valamint a JÓFEJ VÁROSRENDÉSZ program.

Sajnálatos módon, egyre több a figyelmetlen autós, a járművezetők zöme rutinból vezet és parkol, emiatt a szabálysértések száma évről évre nő. A JÓFEJ VÁROSRENDÉSZ program célja, hogy a közlekedés biztonsága érdekében ne maradjon fenn hosszabb ideig egy szabálysértő, több esetben balesetveszélyes állapot, hanem minél rövidebb időn belül megszüntetésre kerüljön.

A Program tartalma: a városrendész szabálysértés észlelése esetén mérlegeli az elkövetett jogsértés súlyát, és ez alapján dönt, hogy a távollévő gépjárművezetővel szemben szankciót alkalmaz, vagy amennyiben a gépjármű tulajdonosa/üzembentartója regisztrált a JÓFEJ VÁROSRENDÉSZ Programra, úgy SMS-ben és e-mailben értesíti, hogy 15 percen belül szüntesse meg a szabálysértést.

A közterület-felügyelők munkájában a szankció eddig sem cél, hanem eszköz volt, az új szolgáltatás révén azonban azoknak sem kell aggódniuk egy esetleges büntetés miatt, akik figyelmetlenségből parkoltak szabálytalanul.

Nem csupán a kecskeméti lakosok, hanem lakcímtől és tartózkodási helytől függetlenül bárki regisztrálhat. Nincs korlátozva a gépjárművek darabszáma sem, így egy személy akár több gépjárművet is regisztrálhat díjmentesen a https://jofejvarosrendeszkecskemet.hu oldalon.

A Program a szabálysértésekre vonatkozik, a fizető parkolásra és a szabályszegésekre, mint például a zöldfelületen történő parkolás, a behajtási tilalom és a kötelező haladási irány, nem.

A Program többek között a megállási és várakozási tilalmakra vonatkozik. Például: megállni, vagy várakozni tilos táblával jelzett útszakasz, kapubeálló, árurakodóhely, járdán vagy gyalogátkelőhely előtt 5 méteren belüli várakozás. 

A Programról Sipos László, Lévai Jánosné és Jánosi István önkormányzati képviselők, valamint a Városrendészet vezetője, dr. Német Zsolt tájékoztatott.