Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. május. 16. csütörtök

Kosárlabda: Legyőzte a Kaposvárt, elkerülte a kiesést a Kecskemét

Megérdemelt siker

Feszült, de nagyszerű hangulatban kezdődött el szerdán a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét utolsó előtti mérkőzése a férfi kosárlabda NB I alsóházában. A Messzi István Sportcsarnokban rendezett találkozón a Kaposvár volt az ellenfél, és a tét a kiesés elkerülése volt. 

A mérkőzést sok hibával kezdték a csapatok, kevés pont született az első negyedben. A folytatásban viszont egyre inkább a kecskemétiek akarata érvényesült, elkezdték kialakítani megnyugtató előnyüket. A nagyszünetben 35-23 volt az állás. Kulcsfontosságú volt a harmadik negyed, ugyanis itt született a legtöbb pont, ám a hazai szurkolók nagy örömére ezt a tíz percet is a KTE nyerte (26-22-re), így a záró felvonásra is tartotta jó helyzetét a házigazda. Az utolsó periódust ugyan a Kaposvár nyerte, de esélye a győzelemre nem volt. Ivkovics Sztojan tanítványai 81-68-ra győztek, ezzel bebiztosították bennmaradásukat az élvonalban! A Kaposvár 1997 után búcsúzik az első osztálytól. 

A találkozó egyik hőse Marko Lukovic volt, aki 18 pontot dobott, főleg a másosik félidőben villant meg fontos szituációkban. Az amerikai Shannon Bogues 14 pontot jegyzett, míg a rangidős Wittmann Krisztián 13 pontot dobott 3 triplával. A csapatkapitány töltötte a legtöbbet a pályán, 30 percet. Marko Sinik 11, Rastko Dramicanin 10, Karahodzsics Kemal 7 pontot dobott. Ki kell emelni Kucsera Dánielt, aki úgy dobott 8 pontot, hogy nem volt rontott mezőnykísérlete, és pontjait a végjátékban szerezte. Ivkovic Milán is remekül játszott, védekezésben a Kaposvár válogatott játékosát. Filipovity Márkót 3 ponton tartotta, míg a másik kecskeméti akadémista, Tóth Barna amikor beállt, labdát szerzett és gólpasszt adott. Az igazi csapatmunkának köszönhetően a KTE tehát bebiztosította élvonalbeli tagságát. 

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kometa Kaposvári KK 81-68 (15-12, 20-11, 26-22, 20-23)
 

 (Fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook)