Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. május. 23. csütörtök

Közép-Európa legkorszerűbb gyártástechnológiájával felszerelt gyára jött létre Kecskeméten

Csütörtökön avatták fel a Hőplusz Rendszer Kft. új üzemcsarnokát a Mindszenti körúton

Sikeresen befejeződött Kecskeméten az EPS polisztirol gyártó és EPS polisztirol hulladék átvevő és újrahasznosító üzem építése. A beruházó Hoplusz Rendszer Kft., amely 4400 négyzetméteres üzemet hozott létre, továbbá új gyártás technológiát is beszerzett. A kedveztményezett a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében 1,284 milliárd Ft. feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert. A teljes projekt bekerülési költsége 2,568 milliárd Ft. A projekt Magyarország Kormányának támogatásával, az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg. 

A kecskeméti vállalat új, világszínvonalú gyártógépsort is beszerzett, a német Erlenbach céggel kötött stratégiai megállapodás eredményeként Közép-Európa legkorszerűbb gyártástechnológiájával felszerelt gyára jött létre Kecskeméten. 

A projektben kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem, hiszen Magyarországon elsőként jött létre olyan üzem, amely EPS polisztirol hulladékok újrahasznosításával, feldolgozásával foglalkozik. A fejlesztésnek köszönhetően a Hőplusz Rendszer Kft. 22 munkahelyet őriz meg és további 8 munkahelyet hoz létre.