Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. május. 22. szerda

Meghosszabbította együttműködését a kecskeméti egyetem és a Mercedes

A duális képzésen túl hallgatói terek, innovációs projektek jönnek létre az együttműködésnek köszönhetően

12 évvel ezelőtt a kecskeméti Neumann János Egyetem és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. között létrejött Magyarország első duális képzése. A több mint egy évtizedes közös munkát most további három évvel meghosszabbították. 

- Büszkék vagyunk arra, hogy az ország első duális képzését mi indítottuk el Kecskeméten, és ennek köszönhetően rengeteg tehetséges diákot, mérnököt képeztünk - mondta köszöntőjében Jens Bühler. A Mercedes gyárigazgatója elárulta, a duális oktatáson túl a kecskeméti egyetemi közösséget is támogatni fogják, hallgatói tereket hoznak létre az intézményben, ahol a vizsgákra lehet készülni, közös projekteken lehet dolgozni, valamint támogatják a diákönkormányzatot is.   

- A tehetséges diákok, akik egyetemünkön tanultak, majd a Mercedeshez kerülve kamatoztatják tudásukat, hozzájárulnak a világcég fejlődéséhez. Ez örömteli mind a gyár, mind a Neumann János Egyetem számára - hangsúlyozta Dr. habil Fülöp Tamás rektor. Hozzátette, az együttműködésnek köszönhetően létrejövő hallgatói terek a kikapcsolódást és a közös gondolkodást egyaránt támogatják, így a kecskeméti hallgatói élet remélhetőleg új fejezetbe lép. 

A szponzorációs megállapodás aláírását megelőzően Dr. Nagy Zoltán, a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója is felszólalt. - Az első, Mercedesszel kötött duális megállapodásunk kibővült, jelenleg 73 duális partnere van az egyetemnek, és ez nemcsak Kecskemétet, a régiót, de az egész országot lefedi - mondta Dr. Nagy Zoltán. - A mostani tanévben 57 diákunk vesz részt a Mercedes duális képzésén 7 szakterületen, és ez a szám szeptemberre várhatóan 80 fölé emelkedik. A megállapodás emellett kiváló lehetőség az egyetem és a cég számára, hogy közös szakmai együttműködések, innovációs projektek is létrejöjjenek - tette hozzá az elnök-vezérigazgató. A két fél célja a hallgatók támogatása mellett a közös munkával az, hogy növeljék a gyártás hatékonyságát. A mesterséges intelligencia területén a logisztikához köthető innovációs projekteken dolgoznak.