Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. május. 09. csütörtök

Színházi élmény a kecskeméti pedagógusoknak

Így köszönik meg az áldozatos munkájukat

Minden kecskeméti pedagógus színházi élményben részesülhet májusban. Ezt Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia jelentette be csütörtökön a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. 

A városvezetés így szeretné megköszönni a pedagógusok áldozatos munkáját. - Kecskemét többszáz éves hagyományokra visszatekintő iskolaváros, ahol a kulturális élet is mindig fókuszban volt. Pedagógusaink minden nap azért dolgoznak, hogy neveljék gyermekeinket, segítsék a családok életét. Ezért gondoltuk azt, hogy meginvitáljuk őket a Nemzeti Színházunkba, és kulturális élménnyel nyilvánítjuk ki köszönetünket - mondta Szemereyné Pataki Klaudia. 

A kezdeményezésnek köszönhetően több mint 2000 - nemcsak az önkormányzati iskolákban, hanem minden oktatási intézményben dolgozó - pedagógus ellátogathat egy előadásra a színházba. Négy időpont közül választhatnak a tanárok: május 16., május 21., május 29., május 30. Mind a négy előadás esti időpontban, 19 órától lesz. Az első három alkalommal Az ég tartja a földet c. musicalt viszik színpadra, míg május 30-én a Szerelmes Shakespeare lesz látható. Az önkormányzat május 9-én levélben értesíti az iskolákat erről a lehetőségről, majd az által tudnak regisztrálni és jelentkezni az előadásokra a pedagógusok. 

Az ötletet teljes mértékben támogatta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház is. Cseke Péter direktor ismertette, számukra mindig is fontosak voltak a hasonló kezdeményezések. - Évente két alkalommal rászoruló gyermekeket látunk vendégül a nagyszínázban, míg a Covid-járvány után az egészségügyi dolgozóinkat hívtuk meg az egyik előadásunkra. Ilyen nagy vendégsereget azonban még nem köszönthettünk egy programon belül, ugyanis most több mint 2000 pedagógus látogat majd el hozzánk. Hálásak vagyunk pedagógusainknak! Szerencsére gyermekelőadásainkra sok család érkezik, de a legtöbb fiatalt a pedagógusok hozzák el a színházba - mondta Cseke Péter.