Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. június. 04. kedd

Kecskeméten jön majd létre a Magyar Animáció Háza

Kedden írtak alá erről szándéknyilatkozatot

A Kecskemétfilm Kft. által készített, 2020 óta a Hungarikumok Gyűjteményébe tartozó Magyar népmesék rajzfilm-sorozat a világ számos pontján ismert. Nem véletlen, hogy Kecskemét lesz a helyszíne a Magyar Animáció Házának. Erről szándéknyilatkozatot is aláírt június 4-én a Városházán Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia, illetve Káel Csaba filmügyi kormánybiztos. 

Káel Csaba elmondta, a magyar filmtörténelemmel, az előzmények kutatásával régóta foglalkoznak, Kecskemét olyan értéket képvisel az animációval, amelyet meg kell őrizni a jövő generációjának. Hasonlóan az értékek megőrzésére hívta fel a figyelmet a városvezető is. Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, kulturálisan folyamatosan éltetni szeretnék a várost, legyen szó a programokkal megtöltött nyitott Városházáról, a Kodály Intézetről (amelynek felújítása az év végéig elkészül) vagy az animációról.

A Magyar Animáció Háza helyszínének keresése még folyamatban van, az elsődleges cél, hogy legyen meg az a tartalom, amellyel létre tudják hozni az élményközpontot.