Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. június. 12. szerda

Megindult a forgalom az M44 gyorsforgalmi út két új felüljáróján

Sajtóközlemény

2024. május 7-én került átadásra az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály - Lakitelek közötti szakasza és máris újabb forgalomba helyezésekről számolt be az Építési és Közlekedési Minisztérium, ezúttal már a Kecskemét - Szentkirály szakasz építése kapcsán. 

Az M44 gyorsforgalmi út munkálatai 2016 óta folyamatosan zajlanak. Eddig Szentkirály és Békéscsaba között összesen 93 km készült a 2x2 sávos gyorsforgalmi útból, mely Békéscsabát köti be a gyorsforgalmi úthálózatba. Jelenleg kivitelezés alatt van a 32,2 km hosszú Kecskemét - Szentkirály szakasz, melyen összesen 14 db híd épül, ezek közül kettő - az épülő gyorsforgalmi út feletti - híd június 11-én került átadásra a forgalomnak:

  • Az egyik a Nagykőrösről kivezető Csongrádi úton, mely egy 49 m hosszú egynyílású felüljáróval keresztezi az M44 gyorsforgalmi utat. 
  • A másik a 441 számú főútnál, melyet az M44 külön szintű csomóponttal keresztez. Itt a fel- és lehajtó ágak körforgalommal csatlakoznak a főúthoz, az M44 felett pedig 50,16 m hosszú egynyílású híd épült. 

A felüljárók átadásával mód nyílik az új hidak melletti meglévő útszakaszok elbontására és az M44 építésének folytatására. Az M44 kivitelezésével párhuzamosan zajlik 441 sz. főút megerősítése is, ahol a külterületi szakaszokon a főpálya elkészült. Így a felüljáró átadásával akadálytalanná vált a haladás Nagykőrös és Katonatelep között. 

A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Hódút Építő Kft. végzi, melynek nettó összértéke 135,9 Mrd Ft.

 

(Forrás: Építési és Közlekedési Minisztérium)