Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. július. 12. péntek

Nagymamák alkotásaiból nyílt kiállítás a nagymamák világnapjára Kecskeméten

Helyszín: Széchenyi István Közösségi Ház

Kecskeméten több programmal, szolgáltatással gondolnak a szépkorúakra. Elég csak a szenior egyetemre gondolni, vagy a Hírös Nagyik programra. Utóbbi például kiváló lehetőség arra, hogy az idősebbeket is beintegrálják a társadalomba, hiszen a képzést elvégezve a szuper nagyik családokhoz kerülhetnek, és a szülőknek gyerekfelügyelettel segíthetnek. 

Társadalmunk idősödő, ezért a CédrusNet Kecskemét több programot is kitalált a nagyszülő-korú emberek számára. Ilyen a Cédrus Szerdák programsorozat is, amelynek egyik aktív közössége az alkotókör. A 14 tagból álló csapat kéthetente közösen alkot, és a nagyszerű rajzokból, festményekből pénteken kiállítás nyílt. 

A dátum sem véletlen, hiszen egy nappal később, július 13-án ünnepeljük a nagymamák világnapját. A világnap kapcsán Engert Jakabné alpolgármester rádiónknak elmondta, nagyon élvezi ezt a szerepet, hiszen ő 8 boldog unoka nagymamája, közülük öten Kecskeméten is élnek. A nagymamák bölcs tanácsokkal láthatják el a gyerekeket, és a városvezetőnek meggyőződése, hogy minden nagyszülő nagy hatással van a család egészére.  

Néhány kép a kiállításról: