Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. július. 10. szerda

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak Kecskeméten

Elismerések átadására is sor került

Július 1, a magyar egészségügy napja alkalmából elismeréseket és kitüntetéseket adott át munkatársainak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház vezetősége 2024. július 4-én, csütörtökön a kecskeméti Neumann János Egyetem CAMPUS Oktatási Épületében tartott Semmelweis-Napi ünnepségen.

Az ünnepi műsorban fellépett a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház MEDrigál Kórusa Szabó Sándor karmester vezényletével és Szűcsné Sátorhegyi Erzsébet zongora kíséretével. Az ünnepségen átadásra került az idén 10 éves MEDrigál Kórus számára egy új zongora a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványnak köszönhetően.

Csodás zongorajátékával kápráztatta el a közönséget Kohajda Ádám, a Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola tanítványa.

Semmelweis Ignácról, „az anyák megmentőjéről” való megemlékezést követően gratulációkat, elismeréseket, főorvosi és adjunktusi előléptetéseket, illetve osztályvezetői főorvosi megbízásokat adtak át a munkatársaknak. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezetének elismeréseit Csík Julianna területi elnök adta át.

A rendezvényen megemlékeztek az idén 10 éves Kecskeméti Gyógyintézeti Központról, azaz a Pólus Projekt keretén belül épült „A” épületről. Ebben a régi képek és videók felelevenítése mellett Dr. Zombor Gábor, a kórház egykori főigazgatója, egészségügyért felelős államtitkár és országgyűlési képviselő segített.

A kórház főigazgatója évente egy-egy díjat adományoz az orvosi, szakdolgozói és gazdasági területen kulcsszerepet betöltő azon kórházi szakemberek számára, akik a gyógyítás, illetve kórház üzemeltetés területén több évtizedes, példamutató, magas színvonalú szakmai munkájukkal elismerésre méltó módon járulnak hozzá az intézményünkben folyó eredményes gyógyító munkához.

  • „Az Év Orvosa” Díjban Dr. Fekete Zoltán PhD a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Szülészet-Nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa részesült
  • „Az Év szakdolgozója Díjat” idén Rebek Márta az Ápolási Osztályunk ápolója vehette át.
  • „Az Év gazdasági szakembere Díjban” idén Fazekas Fülöp István a Döntéselőkészítő Osztály osztályvezetője részesült.

Az Év Orvosa, Dr. Fekete Zoltán, illetve Horvátz Zsolt orvosigazgató is hangsúlyozta rádiónknak, nagyon büszkék a kecskeméti kórház dolgozóira, akik minden nap áldozatosan végzik munkájukat. Bár a gazdasági nehézségek nem könnyítik meg a munkájukat, töretlen lelkesedéssel dolgoznak a betegekért.