Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. augusztus. 06. kedd

Rotary Kecskemét: a környezettudatosság és az egészségmegőrzés áll a fókuszban

Down-szindrómás gyerekeknek is örömöt okoztak

Kifestett edényt helyeztek el augusztus 6-án a Kecskeméti Vadaskertben. A különleges szeméttároló edényzetet általános iskolás rotarys diákok színezték ki. A kecskeméti Tari Annamária, a Rotary Magyarország kormányzója elárulta, a legfontosabb céljuk, hogy felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, a szelektív hulladékgyűjtésre és az újrahasznosításra. 

 

Nemcsak a környezetvédelemre, de az egészségmegőrzésre is nagy hangsúlyt szeretnének helyezni ebben az évben. Tari Annamáriától megtudtuk, hogy október 12-én sztrók prevenciós délelőttöt tartanak szerte az országban, így Kecskeméten is. Szűréseket szerveznek, illetve megismertetik az érdeklődőkkel előadások keretében, hogy milyen előjelei vannak ennek a betegségnek, és hogyan kell kezelni. 

A Rotary Club Kecskemét ez évi elnöke Riczu Péter, aki hangsúlyozta, számos programot és projektet valósítottak meg a múltban, és fognak megvalósítani a jövőben. A cserediák programjuk keretében most is több kecskeméti diák van külföldön, illetve külföldi diák Kecskeméten, de kiemelte a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban nemrég átadott integrált játszóteret is, ahol az a mozgássérült és az ép gyermekek együtt játszhatnak. Ennek a játszótérnek a második ütemét a tervek szerint szeptemberben, a Széchenyiváros Hete programsorozat keretein belül fogják átadni. 

Élmény a Down-szindrómás gyerekeknek

A Rotaract Club Kecskemét évek óta megszervezi Jászszentlászlón a Down-tábort, ahol Down-szindrómás gyerekeknek okoznak számtalan boldog pillanatot. Ilyen, amikor a kiskunmajsai fürdőbe látogatnak el, vagy amikor a kiskunmajsai tűzoltók bemutatóznak számukra. De az idei tábor egyik legfelemelőbb pillanata az volt, amikor a 40 fős tábor (a családtagokkal együtt) ellátogatott a Kecskeméti Vadaskertbe. A Rotaract Club Kecskemét elnöke, Joóné Lindmayer Gabriella Bernadett elmondta, a gyerekeknek nagy élmény volt élőben tigrist látni, kecskét simogatni, állatokat etetni. Ez a beteg gyermekek fejlődéséhez és nyitottságához is nagymértékben hozzájárul. A Kecskeméti Vadaskert ügyvezetője, Tokovics Tamás hozzátette, családbarát intézményként a természet- és környezetvédelem, illetve a gyerekek és állatok szeretete jegyében szükségesnek tartják, hogy az ilyen kezdeményezések mellé álljanak.