Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. szeptember. 11. szerda

Nikitscher remekelt a válogatottban

A középpályás kecskeméti szempontból történelmet írt

Szeptember 10-én a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában gólnélküli döntetlent játszott Bosznia-Hercegovina ellen a Nemzetek Ligája 2. fordulójában. A találkozón kezdőként végig a pályán volt a Kecskeméti TE középpályása, Nikitscher Tamás. A KTE futballistája már szeptember 7-én debütált a válogatottban, Németországban a 82. percben állt be csereként. 

Azzal, hogy Nikitscher kezdő volt, történelmi pillanathoz érkezett a kecskeméti labdarúgás, hiszen korábban még egyetlen KTE-játékos sem lépett pályára tétmérkőzésen kezdőként a magyar válogatottban. 2011-ben Tököli Attila képviselte a KTE-t a nemzeti együttesben, ő egy Luxemburg elleni barátságos meccsen kezdőként egy félidőt kapott, míg Hollandia és Azerbajdzsán ellen csere volt. Az elmúlt két évben Horváth Krisztofer és Szuhodovszki Soma is csereként állt be, amikor Kecskemétről kapott meghívót a válogatottba (és szintén volt már kerettag, de pályára még nem lépett Szalai Gábor, aki immáron az FTC játékosa). 

Nikitscher magától értetődő természetességgel vetette bele magát élete első mérkőzésébe, amelyen kezdő volt a válogatottban. Nem túlzás állítani, hogy végig uralta a középpályát, sokszor labdát szerzett, a passzai ültek. 4 labdaszerzése volt, 87 %-os passzpontossága volt, és 6 védekező párharcából 5-öt megnyert. 

 

– Egy gyerekkori álmom vált valóra, tényleg leírhatatlan élmény ennyi ember előtt egy meccset végig játszani. Nagyon hálás vagyok – mondta a meccs után az M4 Sportnak Nikitscher Tamás, majd hozzátette, egy évvel ezelőtt súlyos sérülést szenvedett, és reméli, hogy jó példát tud ezzel mutatni sok kisgyereknek és sok sérült játékosnak, hogy ne adja fel az álmát. 

A középpályást a szövetségi kapitány, Marco Rossi is dicsérte. – Nikitscher mindkét meccsen jól szállt be. Az ő példája is mutatja, érdemes NB I-es mérkőzésekre járni – mondta a kapitány. Nikitschert a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik is méltatta. A Liverpool játékosa úgy fogalmazott, senki sem számított arra, hogy ilyen jól fog játszani első kezdő meccsén. 

A nemzeti együttesünk legközelebb október 11-én fog pályára lépni Hollandia ellen a Puskás Arénában. 

 

(Fotók: Kurdi József)