Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. október. 11. péntek

A 95 éves Szlávik Józsefet köszöntötte az alpolgármester

Születésnap

Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere születésnapja alkalmából a 95 éves Szlávik Józsefet köszöntötte fel a napokban. A városvezető Orbán Viktor miniszterelnök emléklapját is átadta. 

Szlávik József 1929. október 6-án látta meg a napvilágot Nyárlőrincen, mely akkor még Kecskemét része volt. Kilencgyermekes családba született, szegény körülmények között éltek – írja a baon.hu. Három évig volt sorkatona Dombóváron, szakaszvezetőként szerelt le. Eztuán a vasútnál helyezkedett el, tolatás vezető lett. Négy év múlva régi katonatársa ajánlotta figyelmébe a kecskeméti Fémmunkás vállalatot, ahol 9 hónap alatt megszerezhette a hegesztő szakmát és biztos álláshelye lehetett. 26 évig dolgozott a nagyvállalatnál, ahonnan 1989-ben ment nyugdíjba. 

Feleségével, Máriával 1955. november 5-én házasodott össze, és Kecskeméten alapítottak családot. Három leánygyermekük született, mára hat unoka és kilenc dédunoka gyarapítja a családot. Ma is nagyon boldogak Máriával, sok a közös programjuk. Régen, amíg kertes házban éltek nagy földdel, még barackot és szamócát is termeltek.