Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. október. 21. hétfő

Vereséggel debütált Gera Zoltán

Labdarúgás

Vasárnap került sor Gera Zoltán első mérkőzésére a Kecskeméti TE vezetőedzőjeként, egyben ez volt a legendás labdarúgó edzői karrierjének első találkozója az élvonalban. Az ellenfél a Puskás Akadémia volt az OTP Bank Liga 10. fordulójában. 

A találkozón rengeteg kecskeméti helyzet maradt ki, volt, hogy a gólvonalról mentettek a felcsúti védők. A Puskás Akadémia viszont könyörtelen volt a másik kapu előtt is, helyzeteit értékesítette és 3-0-ra győzött. 

A mérkőzésnek úgy indultunk neki, hogy stabil védekezésre akartunk törekedni, és a labdaszerzésekből gyors átmenetekkel támadásokat vezetni –  nyilatkozta a mérkőzés után Gera Zoltán. – Bátortalanságot éreztem a csapaton, az elmúlt időszak nem volt egyszerű. Amikor megszereztük a labdát, nem voltak határozottak a megindulások. Miután kétgólos előnybe került a Puskás Akadémia, akkor került le egyfajta teher, bátrabbak lettek a játékosok, helyzeteket alakítottunk ki. Az első félidőben volt egy büntetőgyanús szituáció, abból gólt kellett volna rúgni, majd ott volt egy újabb ziccerünk még a lefújás előtt. A második játékrészt jól kezdtük, bennünk volt a gól, de egy véleményes helyzet után az ellenfél meglőtte a harmadikat. Sajnos ez most egy ilyen időszak, ha hibázik a csapatunk, az ellenfél azt rögtön megbünteti. Összességében azt csak pozitívan tudom értékelni, hogy rengeteg helyzetünk volt. Ha nem kerültünk volna helyzetbe, az lenne a nagy negatívum. A második vendég gól utáni állapotba kell eljutni, a mérkőzést is már ilyen mentalitásban kell kezdenünk a folytatásban. Úgy érzem, a szurkolók a csapat mögött állnak, velük könnyebb lesz kijönni a gödörből. Kecskemét futballszereztő közönsége megérdemli, hogy újra eredményes legyen a csapata, és ezen fogunk dolgozni keményen – zárta gondolatait a KTE vezetőedzője. 

A kecskemétiek legközelebb október 27-én lépnek pályára Pakson. 

(Fotó: Kecskeméti TE / Facebook)