Rádió 1 GongHallgassa élőben!

null
Hírek  /  2024. április. 18. csütörtök

Kiderült, milyen célt szolgál majd a felújítás alatt álló lovarda a Rudolf laktanyában

Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert kérdeztük

"Kecskemét Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját és Kecskemét TOP Plusz Városfejlesztési Programtervét úgy alakítottuk ki és fogadtuk el, hogy e dokumentumok integrált szemléletben kezelik a város szűk keresztmetszeteiből, gyors növekedéséből, illetve a 21. század városi versenyképességi és klimatikus kihívásaiból eredő szükségleteit" - ezt Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia mondta a Rudolf laktanyában tartott sajtótájékoztatót, amely során az országos Fenntartható Városfejlesztési Programról adtak tájékoztatást. 

Nem véletlen, hogy a Rudolf kertben volt az esemény, hiszen ezen a területen példaként szolgáló beruházások valósultak és valósulnak meg folyamatosan. Sporttevékenységet szolgáló, vendéglátóipari, oktatási és családtámogató projektek jellemzik a területet, ráadásul mellette az Izsáki út is négysávos már. 

A Neumann János Egyetem CAMPUSA mellett épülő Kollégiummal szemben, a Vincent és az Ápoló Klub között a régi lovarda épületének is lekezdődött a felújítása. Most kiderült, milyen célt szolgál majd a létesítmény. Szemereyné Pataki Klaudia elárulta, szabadidős tevékenység kerül majd a fókuszba és rendezvényközpont lesz belőle. A beruházás féltávnál van.